Nie masz żadnych produktów w koszyku
500 przepisów na domowe przetwory: marmolady, konfitury, owoce w alkoholu, nalewki
Letnie słońce wypełnia owoce i warzywa smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcemy zatrzymać to wspomnienie w słoikach w postaci przetworów, nalewek, soków, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok! Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim miłośnikom letnich specjałów odpowiemy na wiele ważnych i dociekliwych pytań: Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? Co to jest chutney i jak go przygotować? Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? Grzyby w oliwie czy suszone? Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? Jak przygotować suszone pomidory? Kiedy zbierać jeżyny, fasolkę szparagową, cukinię, morele czy pigwy?