Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Zamknij

    Współczesna kuchnia dawnych Kresów

    Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
    Kod katalogowy: 645917
    Dostępność: W magazynie
    Stara cena: 49,90 zł
    34,90 zł
    i h
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
    Cena
    Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

    Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia - kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kulinarnej swojskości i egzotyki. Pełno tu dań bardziej lub mniej znanych, które - przygotowane według receptur zaskakujących zderzeniem tradycji i nowoczesności - odkrywają przed nami nieznane dotąd smakowe wrażenia. To wyjątkowy zbiór unikalnych przepisów czerpiących pełnymi garściami z kuchni wielu ludów, narodów i kultur, których mieszanka stanowiła o niepowtarzalnej specyfice Kresów.

    "Potrawy, które proponuję, są gotowane współcześnie, dostosowane do teraźniejszych sprzętów kuchennych, a podane w przepisach produkty bez trudu kupimy w pobliskim sklepie tub zbierzemy we własnym ogródku (…) Gwarantuję, że każde danie zostało przygotowane przeze mnie osobiście i szczerze dzielę się sprawdzonymi przepisami. Gdziekolwiek jesteście: w Polsce, na Litwie, Białorusi czy Ukrainie, gotujmy wspólnie, bo najskuteczniejszą dyplomacją między sąsiadami jest dyplomacja kulinarna."

    (od Autora)

    Patronat medialny książki:

    TVP2 - logo

    Echo katolickie Tygodnik regionalny

    Kresy24.pl - logo

    Zajrzyj do książki:

    Zobacz program Pytanie na Śniadanie w TVP2, w którym omawiana jest książka, zaś Autor przygotowuje potrawy w niej opisane:

    Książka Współczesna kuchnia dawnych Kresów w Pytaniu na Śniadanie

    "Jak smakują Kresy" - autor, Mykoła Mańko i Jędrzej Majka w rozmowie z Anną Kluz-Łoś. Posłuchaj na stonie Radia Kraków:

    Książka Współczesna kuchnia dawnych Kresów w Radio Kraków

    Jędrzej Majka o książce Mykoły Mańko „Współczesna kuchnia dawnych Kresów” w audycji Radia Podlasie:

    Specyfikacja
    ISBN978-83-7864-591-7
    Okładkatwarda
    Liczba stron208
    Wymiary170 x 240 mm
    AutorMykoła Mańko
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu! Zamknij
    • Produkt można ocenić dopiero po jego zakupieniu
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *
    Znaczniki produktu