Wielka Kuchnia Klasztorna

Wydawnictwo: Dębogóra
Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
110,00 zł
55,00 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Ekskluzywne, albumowe, poszerzone i uzupełnione wydanie książki znanej wcześniej pod tytułem: „Receptury klasztorne”.

Oprawa twarda, kolorowe ilustracje, kredowy papier.

Do albumu dołączono znakomitą płytę z toastami i staropolskimi pieśniami biesiadnymi w wykonaniu Jacka Kowalskiego.

Kulinarne sekrety kuchni, która przeżywa dziś swój wielki renesans. Starodawne receptury na potrawy popularne i najbardziej wyszukane: od dań mięsnych po sałatki, od win i nalewek po ciasta i desery! Dania na każdą porę roku i dnia, na czas postu i czas świętowania, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Są tu także biesiadne pieśni i toasty, anegdota i gawęda historyczna, żart i prawdziwa lektura duchowa, ozdobiona perełkami sarmackiego humoru i pięknymi ilustracjami.

Specyfikacja
Podtytuł Dla duszy i ciała
ISBN 978-83-61374-35-0
Okładka twarda
Liczba stron 480
Wymiary 200 x 280 mm
Autor Jacek Kowalski
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: