Wielka Księga Kuchni Polskiej (wersja ekonomiczna)

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 646051
299,00 zł
149,00 zł
Sprawdź warunki darmowej wysyłki

Dwutomowe wydanie Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej oferujemy teraz także w wersji ekonomicznej: bez etui i dodatkowego prezentu, za to w bardzo aktrakcyjnej cenie!

Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 (!) oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej! Wśród nich:

  • przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło),
  • zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu),
  • ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał,
  • warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery,
  • chleb i wypieki,
  • przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,
  • nalewki, wina, piwa, miody.

Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir-vivre'u. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane.

Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin (!) czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.

Specyfikacja
ISBN 978-83-7864-605-1
Okładka twarda, obwoluta
Liczba stron 432+480
Wymiary 250 x 340 mm
Autor Eleonora Trojan
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: