Wędliny. Domowy wyrób

Wydawnictwo AA
twarda
2008
424
Nie

Opis produktu

Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.

Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300!

Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach.

Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebny jest specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.

Szczegóły produktu

Oprawa: twarda
Rok wydania: 2008
ISBN: 978-83-61060-78-9
Liczba stron: 424
Numer katalogowy: K01178
Wymiary: 170 x 240 mm
Podtytuł: Z mięsa wołowego
Cena regularna:
59,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 59.00 zł
Nasza cena:
23,90 zł
Oszczędź 35,10 zł
Brutto
Chwilowy brak produktu
Recenzje (0)