-59%

Wędliny. Domowy wyrób

Special Price 23,90 zł   Normalna cena 59,00 zł Oszczędzasz 35 zł
Najniższa cena z 30 dni: 23,90 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Więcej informacji
Podtytuł Z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego, jagnięcego, drobiowego, dziczyzny i ryb. Wędliny koszerne. Konserwy. Sery
ISBN 978-83-61060-78-9
Numer katalogowy K01178
Wymiary 170 x 240 mm
Okładka twarda
Ilość stron 424
Rok wydania 2008

Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.

Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300!

Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach.

Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebny jest specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.