Wędliny. Domowy wyrób

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: K01178
59,00 zł
29,00 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.

Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300!

Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach.

Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebny jest specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.

Specyfikacja
Podtytuł Z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego, jagnięcego, drobiowego, dziczyzny i ryb. Wędliny koszerne. Konserwy. Sery
Okładka twarda
Liczba stron 424
Wymiary 170 x 240 mm
Autor Eleonora Trojan
Autor Julian Piotrowski
Rok wydania 2008
ISBN 978-83-61060-78-9
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:

Tradycyjne wędzenie

24,90 zł 14,90 zł

Pieczywo. Domowy wyrób

39,90 zł 19,90 zł