Rzym od kuchni

Znak
miękka
2024
288
Tak
Średnia ilość

Opis produktu

Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta.

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki „Mój Rzym” oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową „Kobietą w Watykanie”, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach.

Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni – pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe.


Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i „skosztować” Rzymu w naszym własnym domu.

Szczegóły produktu

Znak
Oprawa: miękka
Rok wydania: 2024
ISBN: 978-83-240-6911-8
Liczba stron: 288
Numer katalogowy: 069118
Wymiary: 140 x 205 mm
EAN: 9788324069118
Cena regularna:
54,99 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 54.99 zł
Nasza cena:
41,90 zł
Oszczędź 13,09 zł
Brutto

Uwaga! Ilość towaru w magazynie nie jest już duża.
Lepiej się pośpiesz

Recenzje (0)