Nie masz żadnych produktów w koszyku
"Moje pierwsze spotkanie z dziczyzną, szczerze mówiąc, skończyło się niesmacznie. Bardzo przeżywałam, że będę przyrządzać coś nowego, wspaniałego i zaimponuję mężowi, który jest myśliwym i jadał już potrawy z dziczyzny.Wybrałam przepis, który uważałam za bardzo ciekawy. Zaczęłam bardzo skrupulatnie przygotowywać składniki i zabrałam się do przyrządzania potrawy. Kiedy wreszcie wyjęłam ją z piekarnika, byłam szczęśliwa. Podałam na stół. Pieczeń, zewnętrznie, prezentowała się znakomicie, lecz, niestety, w smaku nie zachwycała.Dlatego radzę wszystkim zaczynającym przygodę z dziczyzną, róbcie na początku potrawy proste, zawierające niewiele składników, nie traktujcie ich po aptekarsku i doprawiajcie wedle własnego smaku.Zawarte w tej książce przepisy mają być drogowskazem, jak przyrządzać potrawy, ale także inspiracją do tworzenia własnych.Nie zrażajcie się, jeśli pierwszy raz nie wyjdzie, za drugim będzie lepiej - to pewne!"
Lidia Skórzyńska