Ostatnie sztuki!

Paryż na talerzu

Znak Koncept
twarda
2024
448
Tak
Ostatnie sztuki

Opis produktu

Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ.

Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę?

Dlaczego barman to paryski zawód?

Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy?

Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?

W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?

Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?

• 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię
• 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki
• 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje
• mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek

Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!

Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku

WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji

François-Régis Gaudry – autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek – Italii na talerzu oraz Francji na talerzu. Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Très Très Bon oraz audycję On va déguster w radiu France Inter.

Szczegóły produktu

Znak Koncept
Oprawa: twarda
Rok wydania: 2024
ISBN: 978-83-240-9440-0
Liczba stron: 448
Numer katalogowy: 094400
Wymiary: 200 x 265 mm
EAN: 9788324094400
Cena regularna:
199,99 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 199.99 zł
Nasza cena:
124,90 zł
Oszczędź 75,09 zł
Brutto

Pośpiesz się! W magazynie pozostała niewielka ilość towaru.
Promocja wkrótce się kończy.

Recenzje (0)