Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Zamknij

    Okupacja od kuchni

    Wydawnictwo: Znak
    Kod katalogowy: 034260
    Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
    Cena
    Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

    W Polsce w czasie okupacji głód był powszechny, lecz radzono sobie z nim na różne sposoby. Autorka podgląda domowe kuchnie, zaplecza restauracji, zatęchłe spiżarnie, uliczne targowiska i kryjówki szmuglerów w czasach, w których za nielegalne świniobicie można było trafić do Auschwitz, żywność przemycano w trumnach, zużytymi fusami handlowano na czarnym rynku, a hitlerowska propaganda wychudzenie Polek tłumaczyła… dbaniem o figurę. To także niezwykła książka kucharska: pełna oryginalnych porad i przepisów powstałych w czasie okupacji.

    Specyfikacja
    ISBN978-83-240-3426-0
    Okładkatwarda
    Liczba stron320
    Wymiary140 x 200 mm
    AutorAleksandra Zaprutko-Janicka
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *