Miodolecznictwo, wyd. 2

Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 435094
39,90 zł
32,90 zł
Sprawdź warunki darmowej wysyłki

Wartość odżywcza i lecznicza miodu pszczelego znana jest i ceniona od niepamiętnych czasów

Przez długie wieki nie wiedziano na czym ona polega, ale dzięki osiągnięciom nauk przyrodniczych dzisiaj potrafimy precyzyjnie wyliczyć wszelkie prozdrowotne składniki miodu, a wiele starych wypracowanych przez lata receptur znajduje obecnie naukowe uzasadnienie.

Miodolecznictwo pokazuje, jak szerokie może być zastosowanie miodu w pokonywaniu chorób serca, dróg oddechowych, schorzeń układu pokarmowego czy nerwowego. Wyjaśnia, jakie są właściwości po-szczególnych rodzajów miodu. Podaje przepisy na lecznicze napoje, napary i potrawy. Podpowiada, jak rozpoznać najlepszy miód i jak nie dać się oszukać podczas zakupów.

Specyfikacja
ISBN 978-83-8043-509-4
Okładka miękka
Liczba stron 224
Wymiary 170 x 220 mm
Autor Marek Czekański
Autor Sławomir Rusin
Rok wydania 2019
Znaczniki produktu