Księga owoców leśnych. Kuracje i przetwory

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
Kod katalogowy: 644521
39,90 zł
34,90 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Godne polecenia kompendium medycyny naturalnej opartej na dziko rosnących owocach, takich jak bez czarny, berberys zwyczajny, borówka czernica, głóg jedno- i dwuszyjkowy, jarząb pospolity (jarzębina), jeżyna, malina, poziomka, dzika róża, rokitnik, tarnina, żurawina, dzika śliwa oraz dzika jabłoń.

Książka ocala od zapomnienia starą jak świat tradycję wszechstronnego wykorzystania tych bezcennych darów przyrody, które kryją w sobie nieprzebrane bogactwo witamin, soli mineralnych i innych dobroczynnych związków leczniczych.

Jest przewodnikiem po świecie owoców leśnych i sposobach ich wykorzystania:

  • opisuje zdrowotne właściwości poszczególnych owoców oraz bogactwo zawartych w nich leczniczych substancji, działających na konkretne choroby,
  • doradza jak przygotować z nich domowe leki,
  • zdradza przepisy na rozmaite przetwory z tych owoców: soki, herbatki, konfitury, przeciery, syropy, surówki, koktajle, lecznicze nalewki, olejki, oferując nie tylko zdrowe, ale także smaczne specjały, wzbogacające nasza dietę, przywracające zdrowie i wspierające organizm w trudnym jesienno-zimowym okresie.

Zbigniew T. Nowak – od ponad 25 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, zdrowej diety i zdrowego stylu życia. Autor 23 książek o tej tematyce, ponad tysiąca artykułów poradniczych opublikowanych w poczytnych pismach krajowych oraz kilkuset audycji nadawanych w Polskim Radiu. Współpracował ze znanym zielarzem – franciszkaninem, ojcem Grzegorzem Sroka oraz wybitnym znawca roślin leczniczych – prof. Aleksandrem Ożarowskim. Wykłada m.in. na Uniwersytetach Trzeciego Wieku.

Nakład wyczerpany. Polecamy wydanie drugie - link poniżej

Specyfikacja
ISBN 978-83-7864-452-1
Okładka twarda
Liczba stron 256
Wymiary 150 x 210 mm
Autor Zbigniew T. Nowak
Rok wydania 2013
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: