Jedz zielone

Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 212206
39,90 zł
29,90 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Jak nakłonić dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia „zieleniny”? Jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku? Hanna Stolińska-Fiedorowicz odczarowuje zielone warzywa, podaje przykłady ich smacznego i niecodziennego wykorzystania. Podpowiada, jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości.

Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrządzania. Wybieraj, kupuj, wąchaj, dotykaj, smakuj, gotuj, delektuj się, ciesz się, czerp zdrowie, zadbaj o siebie - jedz warzywa.

Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Współpracuje z osobami z problemem nadwagi i otyłości, chorób dietozależnych. Prowadzi szkolenia dla dietetyków i lekarzy. Przekazuje wiedzę żywieniową również poprzez liczne wystąpienia telewizyjne i radiowe oraz artykuły naukowe i popularnonaukowe.

Pallia Kraśniewska, kucharz z pasją do gotowania i zamiłowaniem do karmienia innych. Doświadczony szef kuchni specjalizujący się w cateringu dietetycznym. Z naturalną lekkością komponuje i przyrządza barwne, zróżnicowane, pyszne i zdrowe posiłki dla wszystkich diet.

Specyfikacja
ISBN 978-83-8021-220-6
Okładka miękka
Liczba stron 254
Wymiary 160 x 220 mm
Autor Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Rok wydania 2019
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: