Ostatnie sztuki! -26%

Francja na talerzu

Special Price 170,00 zł   Normalna cena 229,99 zł Oszczędzasz 59 zł
Najniższa cena z 30 dni: 199,90 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
EAN 9788324094028
ISBN 978-83-240-9402-8
Numer katalogowy 094028
Wymiary 240 x 330 mm
Okładka twarda
Ilość stron 434
Rok wydania 2023

Vademecum kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

• Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

• Kto mieszka w serze casgiu merzu?

• Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

• Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

• Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

• Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

• 350 zagadnień do rozgryzienia,

• 1250 specjałów do spróbowania,

• 375 przepisów do przetestowania,

• 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

• setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…


Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!