Liczne są kulinarne poradniki z przepisami, ale bardzo niewiele jest książek, które fachowo i szczegółowo wytłumaczą, jak wykonać poszczególne czynności podane w przepisach. Dlatego oferujemy Państwu bardzo szczegółowy, znakomicie zilustrowany poradnik, który dokładnie nauczy technik kuchennych oraz sprawnego posługiwania się narzędziami.
W książce znajdziemy m.in. listę 200 podstawowych przyborów, elementarz stylów krojenia, ponad 250 technik przygotowywania posiłków, opis trudniejszych czynności (m.in. krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu), ponad 50 podstawowych przepisów, indeksy narzędzi i technik kucharskich, tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.
Dowiemy się też, jak postępować w sytuacjach awaryjnych, gdy popełnimy jakiś błąd, aby nie marnować żywności.
1500 kolorowych fotografii!