Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Zamknij

    Domowa kuchnia św. Hildegardy

    Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
    Kod katalogowy: 642374
    Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
    Cena
    Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

    Święta Hildegarda z Bingen, doktor Kościoła, to nie tylko mistrzyni życia duchowego, ale wspaniała znawczyni roślin, warzyw, owoców i innych pokarmów oraz ich wpływu na organizm człowieka. Współczesna medycyna, badając pisma św. Hildegardy i stosując nowoczesne metody badawcze potwierdziła dobroczynny wpływ proponowanej przez nią diety na życie i zdrowie człowieka.

    Książka ta jest unikalnym zbiorem przepisów na doskonałe, smaczne i zdrowe dania domowej kuchni stworzone w oparciu o zalecenia dietetyczne św. Hildegardy i współczesnych lekarzy zainspirowanych jej wskazówkami.

    Obszernie wyjaśniono tu również zasady dietetyczne św. Hildegardy, zestawiono pokarmy i produkty zalecane, dopuszczalne, a także niewskazane czy wręcz zabronione ze względu na ich negatywny wpływ na zdrowie. Osobną część poświęcono orkiszowi, jako podstawowemu składnikowi diety i kuchni św. Hildegardy. Wyjaśniono na czym polega i skąd wypływa jego dobroczynne działanie na organizm człowieka. Przedstawiono również najważniejsze zasady diety orkiszowej.

    W książce zaprezentowano przepisy na różne rodzaje dań:

    • Śniadania i pieczywo
    • Zupy i dania jednogarnkowe
    • Przystawki i dodatki
    • Sałatki i przekąski
    • Dania bezmięsne
    • Dania mięsne
    • Ryby
    • Sosy
    • Ciasta i desery
    • Przetwory i napoje
    • Środki lecznicze
    Specyfikacja
    ISBN978-83-7864-237-4
    Okładkatwarda
    Liczba stron384
    Wymiary140 x 200 mm
    AutorYvette E. Salomon
    Rok wydania2015
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *